Vereniging

Beeldhouwen in Nijmegen. Waar kun je dat doen? Bij de beeldhouwvereniging Pietra. De vereniging bestaat uit circa 34 enthousiaste amateur beeldhouwers. We delen een atelier in de oude Splendorfabriek in Nijmegen. Af en toe is er plaats voor nieuwe leden.

Het doel van de vereniging is om de leden werkruimte te bieden om te beeldhouwen in Nijmegen. Dit kan in zowel hout als in steen. Er wordt zelfstandig gewerkt, dus er wordt geen les gegeven. Iedereen heeft eigen gereedschap en een eigen sleutel en kan er 24/7 terecht.

De leden van de Pietra hebben allemaal ervaring met beeldhouwen in hout en/of steen. De meesten hebben vaak enige jaren cursussen gevolgd of ervaring opgedaan bij professionele beeldhouwers. Dat vragen wij ook aan nieuwe leden. Tijdens het werk en in de pauzes worden er vaak ervaringen met betrekking tot materialen, technieken en gereedschap uitgewisseld. Zo hoef je niet altijd alles zelf te ontdekken. En natuurlijk kun je wel gereedschap van elkaar lenen of uitproberen.

Veel leden willen hun werk ook wel eens exposeren. Daarvoor organiseren we minstens tweejaarlijks een expositie in het Kerkje van Persingen. Deelname is vrijwillig.

De vereniging staat ingeschreven in de Kamer van Koophandel onder nummer 09109337. Twee maal per jaar wordt er een ledenvergadering georganiseerd om de gang van zaken te bespreken.

Het bestuur bestaat momenteel uit:

  • Pascale Knibbeler – voorzitter
  • Sibert Holla – secretaris
  • Maarten Bots – penningmeester

De contributie bedraagt momenteel € 36 per maand. Inwoners van Nijmegen met een laag inkomen kunnen een beroep op een financiële tegemoetkoming van de gemeente Nijmegen.

Momenteel zitten we aan het maximum aantal leden. We hanteren we een wachtlijst voor aspirantleden.

Geïnteresseerd of andere vragen?  Vul dan ons contact formulier in.