Portfolio Jean Pierre Broos

Mijn wieg stond in Heusden ( N- Br ). Geboren en getogen in een oud familiehuis waar eerder twee generaties schilders woonden. Mijn vader organiseerde jaarlijks een expositie voor jonge kunstenaars ‘Heusden Jong Gezien’. Dit bij elkaar heeft al op jeugdige leeftijd mijn interesse gewekt voor kunst. In die tijd ben ik gaan experimenteren met tekenen en schilderen. Dit heb ik gedurende lange periode autodidact voortgezet.

Later ben ik in de Lindenberg ( Cultuurhuis Nijmegen) driedimensionaal gaan werken bij docent Henk Göbel, bij wie ik leerde werken in klei en brons, voornamelijk model en portret.

Na een workshop beeldhouwen in het Afrikamuseum ontdekte ik de uitdaging van werken in steen. Ik ben toen in de leer gegaan bij Ruud Schrijvershof voor de techniek met hamer en beitel, haakse slijper en lastechniek.

Graag werk ik met diverse steensoorten en hout, waarbij in elke materie een eigen unieke uitdaging verscholen zit. Heerlijk om deze confrontatie aan te gaan. Mijn beelden zijn zowel figuratief als abstract.

Inmiddels ben ik een aantal jaren bij Pietra aangesloten. We werken zelfstandig, kunnen elkaar inspireren en jaarlijks exposeren.