Portfolio Roos Koopmans

Tijdens het beeldhouwen staat bij mij de tijd even stil en ben ik in gedachten verzonken. Het is een heerlijke bezigheid om even de dagelijkse beslommeringen te vergeten. Dat lukt mij het beste met een abstracte vorm. Het liefst maak ik een vorm die je niet snel verwacht bij een steen. Een steen is hard en ziet er onbewerkt lomp en log uit. Het is voor mij dan ook een uitdaging om de steen open te werken en er een bewegelijke, speelse of vloeiend vorm van te maken.
Het beeldhouwen heb ik al voor het eerst gedaan in 1996, toen ik ongeveer 18 jaar was. Vanaf die tijd heb ik een paar keer een steen bewerkt tijdens een workshop of een korte cursus. Ruim 8 jaar heb ik als vrijwilliger wekelijks een cursus ‘speksteen bewerken’ gegeven bij Hobbycentrum Nijmegen Oost. Vanaf 2015 heb ik een tuinhuisje, “Mijn atelier”, en ben daar ik in m’n vrije tijd regelmatig aan het beeldhouwen.
Sinds januari 2021 ben ik lid van de beeldhouwvereniging Pietra. Het is erg leuk om daar ideeën uit te wisselen met andere ervaren beeldhouwers en het zorgt bij mij voor een extra portie inspiratie. Als je geïnteresseerd bent wat ik nog meer heb gemaakt, dan kun je ook een kijkje nemen op mijn website: www.dewereldvanroos.nl